Boten & Media


Een nieuw TV programma is Varen enzo. Varen Enzo is te zien bij Net 5. Een vast onderdeel van het programma is de botentest, maar er wordt bijvoorbeeld ook uitleg gegeven over de aankoop en financiering van een boot. Verder stappen ze regelmatig aan boord bij bekende Nederlands die in het bezit zijn van een eigen boot. Botenexpert Harro geeft regelmatig tips over bijvoorbeeld het verven van je boot.

Yachtvision is een tv programma over boten. Ze laten vele soorten boten zien, zoals sloepen en jachten. Ook wordt er elke week een "maiden trip" waarbij gevolgd wordt hoe mensen een nieuwe boot kopen. Ze maken een proefvaart gevolgd door een feestelijke afsluiting met champagne en een gratis abonnement op hun YachtVision magazine. Ook bracht Yachtvision dagelijks verslag uit van de Boatshow in Lelystad. Een leuk programma om naar te kijken dus.

Lekker weg op het water is een relatief nieuw programma van SBS6. Elke aflevering moet er een route gevaren worden en de bedoeling is dat de verslaggevers zelf zorgen voor vervoer (uiteraard op het water). Geert Hoes lift mee met allerlei boten en ontdekt de meest bijzondere plekken op het water. Ook is er in het programma aandacht voor de rubriek "Bootje Kopen" waarin allerlei tips worden gegeven die nuttig en praktisch zijn voor als je een boot wilt aanschaffen. Het programma is te zien op SBS6.Interessante websites

- Yachtvision (televisie programma RTL)
- Lekker weg op het water (televisie programma SBS6)
- Varen Enzo