Rondje Groningen & Rondje Friesland

De zomer zit er weer bijna op en het vaarseizoen loopt op z'n eind. Helaas mochten we deze zomer niet bepaald genieten van echt mooi weer, de gehele bouwvakvakantie heeft de regen toch wel de overhand gehad. Toch zijn we veel aan het varen geweest; in de bouwvak een week door onze eigen provincie Groningen en de afgelopen week (3 t/m 8 september) richting Friesland. Hierbij hebben we natuurlijk veel foto- en videomateriaal kunnen maken, en deze winter nog zullen er twee samenvattende videoreportages verschijnen op Youtube en natuurlijk ook op Varen in het Noorden.nl zelf.

Beide weken zijn we gestart in Wedderveer, onze thuishaven. Van daaruit zijn we eerst door Groningen gevaren, de eerste dag richting Bourtange, Sellingen, Ter Apel. Vervolgens voeren we de nieuwe route "Van Turfvaart naar Toervaart" en daarna via het Zuidlaardermeer naar Groningen. Vanuit Groningen een stukje Eemskanaal en toen de sluis door het Damsterdiep op. In Appingedam de vierde overnachting, toen naar Termunten / Termunterzijl. De laatste dag van Termunten naar Scheemda en dan via het Winschoterdiep terug naar Wedderveer.

Binnenkort verschijnt er van beide vaartochten een uitgebreid verslag. Dan zullen we ook de (overigens veel kortere) route door Friesland publiceren. We waren hierbij wel twee volle dagen kwijt om eerst het Bergumermeer te halen, en hetzelfde geldt voor de terugreis. In feite hebben we maar twee dagen echt door Friesland kunnen touren.

Houdt de website de komende weken dus in de gaten voor meer nieuws, een verslag en foto's & video's!

Datum: 2011-09-10. Aantal keer gelezen: 3989