Vaarseizoen bijna weer van start

Goed nieuws voor alle watersporters, want het vaarseizoen gaat bijna weer van start. Nog een aantal weken en dan gaat de vaarrecreatie weer beginnen. Voor mij persoonlijk betekent dat met een nieuwe - lees: andere, een "nieuwe" is iets buiten het budget ;-) - boot, nog geen week geleden gekocht. Voor vele anderen gaat het schip misschien in april weer te water. Reden te meer voor een update!

Er zijn deze winter een aantal leuke ontwikkelingen in het vaarnetwerk geweest. Om maar te beginnen met de Blauwe Stad, een meer van 650 hectare bevaarbaar water met een minimale diepgang van 1,30 meter. Medio april zal de doorvaart onder de A7 vanaf het Winschoterdiep worden opengesteld voor alle recreatievaart (max. doorvaarthoogte 3,75 meter). Na eenmaal onder de A7 door te zijn gevaren kun je beginnen aan de avontuurlijke vaarroute richting het Blauwe Meer. Na ca. 750 meter zul je een aanlegsteiger vinden nabij het museum stoomgemaal, een kijkje waard. Na een tijdje kom je aan bij een stuwwal en vervolgens nog een viaduct en je bent op het meer!

Verder is zoals waarschijnlijk bekend de Turfvaart naar Toervaart ook voor het tweede jaar open. Al met al dus grote ontwikkelingen en mooie nieuwe vaarroutes. We wensen je een super
watersport(ief) seizoen toe!

Datum: 2009-03-08. Aantal keer gelezen: 3314