Rondvaarten Groningen

Rondvaartbedrijf Lauwersmeer
Zowel vanuit Friesland als vanuit Groningen is er de mogelijkheid om een rondvaart te maken op het schip Vlinderbalg. Het prachtige Lauwersmeer gebied (Nationaal Park Lauwersmeer) is bij uitstek geschikt voor het maken van mooie rondvaarten.
Klik hier om naar de website van Rondvaart Lauwersmeer te gaan.


Pieter Dekker Rondvaarten Pieter Dekker Rondvaarten
Pieter Dekker Rondvaarten heeft een aantal boten in de vaart. In de Blauwe Stad (haven Midwolda) is er de mogelijkheid om mee te varen op "De Winschere" en in de haven van Wedderveer liggen een drietal boten. Zo is er elke zondagmiddag een korte rondvaart van ongeveer een uur. Ook zijn er twee partyboten, een grote (max. 50 personen) en kleine voor kleine groepen van maximaal 20 personen. Voor elke groep, groot of klein, zijn er dus genoeg mogelijkheden. Ook zijn er diverse arrangementen mogelijk, waaronder een bus & bootreis en avondvaartochten.
Klik hier om naar de website van Dekker Rondvaarten te gaan.


Rondvaartbedrijf KOOL
Rondvaartbedrijf KOOL in de Stad Groningen biedt rondvaarten op meerdere plaatsen. Ze hebben drie boten in de vaart; de "Pronkjewail", de "Golden Raand" en de "Ommelaand". Ze doen rondvaarten in Groningen zelf, maar ook op het Reitdiep, het Damsterdiep en het Zuidlaardermeer.
Klik hier om naar de website van Rondvaartbedrijf KOOL te gaan.


Gronings Veer
Vele mogelijkheden zijn er bij Gronings Veer. Vanaf de Westerhaven in Groningen is het mogelijk om bijvoorbeeld naar het Groninger Museum te varen. Een wijnproeverij aan boord behoort ook tot de mogelijkheden, of wat dacht je van een picknick of kinderfeestje?
Klik hier om naar de website van Gronings Veer te gaan.


Rondvaart in Groningen
De rondvaartboten van "Rondvaart in Groningen" zijn sloepen van ongeveer 11 meter lang. Het is mogelijk om een rondvaart te maken in de grachten van Groningen langs de mooiste plekjes. Ook kun je naar een bepaald meer varen in de provincie, bijvoorbeeld het Leekstermeer of Zuidlaardermeer. Ook kun je een hapje eten of zelfs barbecuen, aan boord of aan wal. Voor grote groepen is het een optie om met meerdere boten tegelijk te gaan varen.
Klik hier om naar de website van Rondvaart in Groningen te gaan.