Vaarroutes en vaargebieden

Een hoofdonderdeel van onze website zijn de vaarroutes voor de pleziervaart. We proberen er zoveel mogelijk te plaatsen, in zowel Groningen, Drenthe en Friesland. Ook gaan we proberen om de vaarroutes in kaart te brengen via Google Earth en ook werken we aan het downloaden van de waypoints in je TomTom of ander soort navigatie. Op dit moment zijn er nog weinig vaarroutes beschikbaar, mocht je zelf een leuke route hebben, stuur deze zeker in!

Vaarroutes in het Noorden

We hebben de vaarroutes op VareninhetNoorden.nl verdeeld in 3 categorieen;

- Vaarroutes in Groningen

- Vaarroutes in Friesland

- Vaarroutes in Drenthe

Heb jij een handige toevoeging voor bij de vaarroutes, heb je zelf een vaarroute gemaakt of klopt er iets niet ? Meld dit op ons forum! We plaatsen het dan, uiteraard met bronvermelding en eventueel een link naar je website.

Bij elke vaarroute is er de mogelijkheid om een reactie te geven. Als je bijvoorbeeld opmerkt dat er ergens een foutje is ingeslopen, of er is iets veranderd aan een bepaald vaargebied, probeer dit dan te melden middels een reactie op betreffende route. Zo weten andere bezoekers direct wat er aan de hand is en houden we samen de website up to date!

Wij doen ons best om de vaarroutes met zorg samen te stellen. Natuurlijk kan het gebeuren dat er ergens iets niet klopt; we zijn hiervoor nooit verantwoordelijk. Mocht je zelf leuke vaarroutes weten, meldt het dan op ons forum. We zijn je bij voorbaat erg dankbaar!

Vaarroutes voor de recreatievaart

We proberen om het aanbod in de vaarroutes zo ruim mogelijk te maken. Zo zijn er vaarroutes die in een dag prima zijn te varen, maar op termijn gaan we ook werken aan meerdaagse vaarroutes. Vaarroutes die je kunt varen in bijvoorbeeld een week tijd. Hierbij houden we natuurlijk rekening met wachttijden voor de bediening van bruggen en sluizen.

Tip: waternavigatie PC-Navigo

In plaats van kant en klare vaarroutes verdient het zeker de aanbeveling om waternavigatie software aan te schaffen. Momenteel is er zeer handige software beschikbaar, namelijk PC-Navigo van het bedrijf Noordersoft. Een compleet pakket is beschikbaar vanaf 199 euro voor Nederland, maar als je vaargebied groter is dan zijn er ook navigatiepakketten beschikbaar voor de Benelux, Duitsland, etcetera.

Bij PC Navigo is het mogelijk om tevens een GPS muis aan te sluiten zodat je direct kunt zien waar je vaart. Andere opties zoals het kiezen van toeristische vaarroutes of het inzien van gegevens over jachthavens zijn zeker waardevolle toevoegingen.